Prešov si chce napraviť chuť v EHF, Antl : \"Výsledok 24:24 je zradný.\"

02.12.2011 Celý región

Prešov 2. decembra (TASR) - Po remízovom výsledku 24:24 spred týždňa nastúpia v sobotu o 18.00 hádzanári Tatrana Prešov na domácu odvetu 3. kola Pohára EHF proti portugalskému tímu Madeira SAD Andebol. Prípadným postupom do šestnástky najlepších by si v tábore zeleno – bielych aspoň čiastočne napravili náladu po nečakanom zakopnutí na septembrovom kvalifikačnom turnaji o miestenku v hlavnej fáze Ligy majstrov.
V stredu sa Prešovčanom vydarila generálka na tento súboj, keď v 2.kole A-nadstavby domácej extraligy rozstrieľali Michalovce 40:19. Ľavý krídelník Jakub Hrstka prispel k víťazstvu šiestimi gólmi. \"Mali sme výborný útok a dobrú obranu podporenú trojicou vynikajúcich brankárov. Skvelé zákroky ukázali Verkič, Krupa i Niroda,\" zdôraznil český legionár, ktorý prišiel do Prešova pred začiatkom tejto sezóny. Priznal, že za dosiahnutie 40-gólovej méty boli vedením klubu aj patrične motivovaní. \"Pochopiteľne v prvom rade nám išlo o úspešný výsledok a až potom o gólový rozdiel. A keď sme sa už k tej štyridsiatke blížili, nepoľavili sme, ale naopak, ešte viac zvýšili obrátky,\" dodal. Pred dôležitým meraním síl Jakub Hrstka upozorňuje na nepríjemné bránenie zo strany hostí. \"V Portugalsku na nás platila obrana tri – tri. Dosť agresívna, nuž sme si doma v tréningoch vyskúšali nejaké signály, ktoré by mohli platiť. A pripraviť sa musíme aj na rýchle protiútoky,\" dodal bývalý mládežnícky reprezentant ČR.
Oveľa viac skúseností z pohárových súťaží než Hrstka má na tom istom poste hrajúci Radoslav Antl. Remízu 24:24 považuje za veľmi zradný výsledok. \"Koncentrácia, bojovnosť, tvrdosť, premieňanie šancí. S tým všetkým musíme na Portugalcov vyrukovať, inak sa úspechu nedočkáme,\" myslí si košický odchovanec. \"Musíme byť primerane tvrdí a primerane agresívni. Bez toho to v dnešnej modernej hádzanej nejde. Smerom dopredu zasa nesmieme dopustiť, aby sa ich brankári rozchytali... vlastne, aby sme ich my rozchytali, tak ako sa nám to občas podarí.\"
Prešovčanom sa podľa Antla nemusí vyplatiť ani taktizovanie. Preto, ako zdôraznil, \"musíme ísť za víťazstvom a snažiť sa streliť čo najviac gólov. Ako som už povedal, výsledok z prvého zápasu je zradný a necháva nás i našich fanúšikov v napätí a neistote.\"
 

Vyberte región